В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Енергийната бедност в условията на либерализиран пазар

Славчо Нейков, Институт за енергиен мениджмънт, В развитие, 19.05.2017

Славчо Нейков, Институт за енергиен мениджмънт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Славчо Нейков, Институт за енергиен мениджмънт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Темата за енергийната бедност е заложена като много важен акцент. Има динамика в търсенето на оптималния подход. На ниво дефиниция трябва да се преосмислят нещата, трябва да се реши един по-принципен въпрос за връзката между енергийния сектор и социалната политика на държавата.

Това заяви председателят на Института за енергиен мениджмънт Славчо Нейков в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Доста неправилно фокусът пада върху енергийната бедност, а всъщност сама по себе си енергийната бедност не съществува. Трябва да е много ясно, че пазарът трябва да се развива на пазарни принципи, на базата на търсенето и предлагането, а това касае енергийния пазар“, продължи експертът и допълни, че въпросът за социалното подпомагане на тези, които имат нужда, трябва да бъде обект на социалната политика на държавата, а не на енергийната й политика.

Вижте повече по темата в следващото видео:

 

Последни новини
Още от В развитие