В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Акцентите от Мисия Лондон на БФБ

Веселина Василева, Investor.bg, В развитие, 19.05.2017

| Препоръчан материал
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

БФБ започна още миналата година тази инициатива, рекламираща българския капиталов пазар, с цел да привлече чуждестранни инвеститори. Първата мисия, първата точка от картата, беше Лондон. Над 80 инвестиционни фондове и инвеститори се събраха да изслушат презентации на български компании и да участват в среща лице в лице с участниците от българска страна.

Това обобщи в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки журналистът от Investor.bg Веселина Василева. Тя коментира акцентите от проведения вчера (18 май) Ден на българския капиталов пазар, организиран съвместно от БФБ и Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондон, в рамките на който бяха представени 11 компании, както и възможностите за инвестиции на софийската борса пред световни инвеститори.

Акцентът на разговора бе прехвърлен и върху коментарите на члена на Съвета на директорите на БФБ Георги Български, който е разговарял по темата с журналистът от Investor.

„Неговата оценка е положителна, въпреки че аз я оценявам като малко умерена. Това бе събитието с голямо „С“, най-дългоочакваното събитие от месеци наред. Вес още е рано да изкараме големи новини или съобщения за инвестиционната общност. Г-н Български отбелязва засилен интерес на чужденците и на британските инвеститори конкретно“, каза Василева.

„На събитието имаше доста хора, презентациите бяха отличени като доста от редица анализатори. Представянето на компаниите е било на доста високо ниво, макар и това да не е от честите събития, които се случват на българските компании“, добави тя.

Продължението на разговора вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие