В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Засилен интерес към Деня на българския капиталов пазар в Лондон

Любомир Леков, основател на Investor.bg, във В развитие, 18.05.2017

Любомир Леков, основател на Investor.bg Любомир Леков, основател на Investor.bg

Мога да дам много добра оценка на събитието "Ден на българския капиталов пазар" в Лондон. Това каза основателят на Investor.bg Любомир Леков в директно включване от студиото на Bloomberg Лондон в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. „Интересът е сериозен, залата бе пълна, а мнението на хората, които участват на такива събития, е, че на фона на това, което е било преди години, сега интересът е много, много по-добър“. „Оценката е положителна“.

По думите на Леков инвеститорите са проявили чисто прагматичен интерес – дали ще има развитие българския пазар, защото ако има „възможност от инвестиции в български акции да се направят пари“ ще се пристъпи към разглеждане на проблемите и взимаме на решения. „Защото всички, които са във финансови свят в Лондон инвестират и личните си пари. Много пъти се казва: „ОК, България е много малка за моя фонд, защото имам ограничения, но защо да не вложа от личните си пари, някаква част от портфейла си“.

„Участниците в събитието се справиха много добре, но се усети липсата на опит от участия на подобни събития пред толкова много хора“. 

„Относно листването на ETF-а, за съжаление, все още няма новина, с изключение на това, че отново се говори, че има вариант за листване във Франкфурт. Очаква са да има още месеци на нелесна документална битка“.  

Много е важно българските компании да разберат колко е важно да могат да бъдат откривани от инвеститорите в чужбина. Добрата картина и анализите, с които се представят на професионалните терминали, като Bloomberg, е задължителна, подчерта Леков. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие