В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

БФБ - ново правителство, нови идеи, нови обещания

Пазарен коментар на Веселина Василева, 05.05.2017

Веселина Василева, Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Веселина Василева, Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Седмицата бе бурна с много обещания от страна на новата власт. Това донесе несигурност на българската фондова борса. Индексите се колебаеха, а инвеститорите останаха в очакване думите да се превърнат в действия. Това коментира Веселина Василева от Investor.bg в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

Обявяването на приоритетите в програмата на новото правителство, в която се признаваше ролята на капиталовите пазари за растежа на икономиката, бе възприето с надежда от ръководството на БФБ, добави Василева. Тя подчерта, че 14 от мерките, които бяха приети за стимулиране на развитието на капиталовите пазари в България, трябва да се реализират в средата на годината и точно за това заявката да бъде получена политическа подкрепа, е толкова важна. Причината е, че мерките се нуждаят от законодателни промени. 

Новият пазар за търгуване на чуждестранни акции на БФБ ще се нуждае от административно време, но между 15 и 40 американски и европейски компании ще бъдат листнати като начало, добави анализаторът. Тя допълни, че пазарът ще заработи в рамките на 2 до 4 месеца и подчерта, че основната тема, коментирана във връзка с този механизъм е данъчното облагане на дивидентите. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие