В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Има ли нова страница във френския политически живот

Даниел Пишо и Мария Димитрова във В развитие, 24.04.2017

Даниел Пишо, председател на Солидарност Франция България, и Мария Димитрова, председател на Сдружението на журналистите франкофони в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Даниел Пишо, председател на Солидарност Франция България, и Мария Димитрова, председател на Сдружението на журналистите франкофони в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Основният риск на втори тур на президентските избори във Франция е да има ниска избирателна активност, в резултат на което шансовете за победа на Марин Льо Пен да нараснат. Това коментира председателят на Сдружението на журналистите франкофони в България Мария Димитрова в ефира на "В развитие" с Делян Петришки. 

Реалната безработица във Франция е между 20-30%. От 74-та година насам всички президенти на републиката обещават да намалят безработицата, но тя не е спирала възходящия си темп, което накара французите да търсят друго решение в политическия живот, коментира от своя страна председателят на сдружение "Солидарност Франция България" Даниел Пишо. 

Макрон е политик от новото поколение, посочи още той. "Зад него няма някакви компрометиращи афери, каквито се разбра, че стоят зад цялата политическа класа във Франция. Той олицетворява надеждата на младите за нещо ново и различно, но в същото време има зад себе си немалък опит", обясни Пишо. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие