В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Сгъстява се облакът от негативизъм около турските пазари

Пазарен коментар на Симин Демокан от Истанбул, В развитие, 05.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Негативен ден за пазарите в Турция. Лирата поевтинява спрямо долара за трети пореден ден и достига най-ниското си ниво от 14 март насам. Индексът Borsa Istanbul се понижава за четвърти пореден ден и е на път да отбележи най-продължителния си период на спад от началото на ноември. Доходността по 10-годишните държавни облигации се покачва за втори ден и в момента е на 11%.

Това каза в пазарния си коментар от Истанбул изпълнителният продуцент на Bloomberg Симин Демокан. Предаването е „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Фокусът на разговора се премести и върху политическата картина в южната ни съседка.„Конституционният референдум може да промени политическата картина в Турция – от парламентарна система към президентско управление. В момента вотът изглежда твърде оспорван, за да се правят прогнози. Турция е дълбоко разделена държава – 50% от населението обича президента Ердоган, другата половина твърди, че той става все по-авторитарна фигура. Инвеститорите искат тази политическа несигурност да приключи веднъж завинаги“, допълни Демокан.

Очаквайте видео с целия разговор!


 

Последни новини
Още от В развитие