В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Huawei оказва подкрепа на България за председателството на ЕС

Джейсън Ли, генерален мениджър на Huawai Tech Bulgaria, В развитие, 05.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Следващата година по време на председателството на ЕС и ние искаме да окажем своята подкрепа, затова организирахме форума Smart City. Междувременно, ние сме в България от 2004 и отбелязваме растеж на годишна база и искаме това да продължим да растем заедно с българския пазар. Това е добър момент за промяна, защото очакваме нови технологии като Умните градове, облачните услуги и големите масиви от данни. Вярвам, че в България има достатъчно таланти, които да използват тези нови технологии.

Това каза в интервю за бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Яна Строй генералният мениджър на Huawai Tech Bulgaria Джейсън Ли. Предаването е „В развитие“, а водещият – Делян Петришки.

Тук има толкова много възможности. Една от тях е в електронното правителство както и умните билети за градския транспорт. Хората наистина искат да направят промяна и да дадат своя принос“, каза още той.

Най-важно за електронното правителство е големият масив от данни в облака. Това е основната сфера, в която Huawei инвестира и извършва изследователска и развойна дейност. Освен това говорихме много за това, че електронното правителство няма да е ефективно в София. Сега разбирам, че правителството започва да прави промени и да работи в тази насока. Това е положително развитие и Huawei може да подкрепи правителството с облачно решение за електронното правителство“, допълни Ли.

„Определено ще инвестираме и в бизнеса с потребители, компании и мобилни оператори Но вярваме, че компаниите са сфера, в която можем да инвестираме повече, защото изоставаме леко. Но в момента растем много бързо. Освен това всеки град иска да се превърне в умен. Това е много важна тенденция, в която можем да инвестираме повече“, представи плановете на организацията си той.

Вижте цялото интервю:

 

Последни новини
Още от В развитие