В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

На българския пазар има много предизвикателства и възможности

Спиридон Катоподис във В развитие, 04.04.2017

Спиридон Катоподис, търговски директор на ETEM GROUP. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Спиридон Катоподис, търговски директор на ETEM GROUP. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През следващите три години предвиждаме инвестиция от 20 млн. евро, а за последните 4 години сме инвестирали още 20 млн. евро. Това каза Спиридон Катоподис, търговски директор на ETEM GROUP, една от водещите компании за екструдиране на алуминий в Югоизточна Европа, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

"Инвестираме в България, защото виждаме много предизвикателства и възможности. Вярваме в българския пазар и хората, които работят тук, а освен това чрез инвестициите искаме да развиваме и цялата група". 

Основната част от инвестициите ще бъде вложена в строителство на сграден фонд, както и в машини, които "трябва да бъдат много прецизни и модерни", каза Катоподис. "Инвестирали сме голяма част от средствата за производствени мощности за автомобилната индустрия, за което са нужни специфични машини. Но ще инвестираме и в хора, което е един основен проблем тук, в България".  

"Иновациите са в нашето ДНК, защото всеки път, когато стъпваме на нови пазари, трябва да се адаптираме и да развиваме нови продукти. Различните пазари имат различни нужди".

Компанията, създадена в Гърция през 1971, работи в България от 1999, като в момента произвежда висококачествени технологии и профили изцяло в България, като разчита на над 500 български служители, допълни събеседникът. "Произвеждат се алуминиеви компоненти за големи офис сгради, за автомобилната индустрия, както и мебелни компоненти".  

"Имаме партньори в Гърция, Сърбия, Албания, Украйна, Румъния и Кипър", добави гостът, като уточни, че пазарът на компанията е много добър в България, но се изнася и за цяла Европа - Великобритания, Франция и Германия, но също и в Сингапур, Шри Ланка, САЩ и Китай.

Кои са знаковите клиенти на компанията? Как компанията са справя с липсата на кадри? Как може сътрудничеството с университетите в България и по света да се използва не само за справяне с проблема с кадрите, но и за разработване и внедряване на нови технологии и иновативни технологични решения в практиката? Колко са проектите само в България, по които компанията ще работи през тази година? Как се отразяват ръстовете на цената на алуминия на световните пазари върху крайните продукти на компанията? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие