В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Дигиталната реклама пуска все по-дълбоки корени

Мартин Попов и Георги Малчев във В развитие, 03.04.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Пазарът на интернет рекламата в България е нараснал с 27% през 2016, достигайки нетни инвестиции от 28 млн. лв. Това показват данните на IAB Bulgaria. На какво се дължи този ръст и кой инвестира най-много онлайн коментират членовете на УС на IAB Bulgaria Мартин Попов и Георги Малчев по време на конференцията за интернет маркетинг и SEO в интервю на Яна Строй, Bloomberg TV Bulgaria за предаването "В развитие".

"Ръстът този път не е само във Facebook, който доминира (почти 40%), и на Google - над 20%, но тази година и при дисплея се забелязва ръст, като това се дължи най-вече на програматик рекламата", каза Попов. "Увеличава се и използването на RTB-технологията, която е най-добрата еволюция на таргетираната реклама". 

"Ръстът, който се отчита в момента е най-големият до сега и се дължи най-вече на това, че хората са в дигиталната среда, а инструментите за достигане до тях стават все по-добри. Големият ръст идва от това, че имаме гиганти, като Facebook и Google, които все повече подобряват платформите, които предлагат, като таргетиране и като инструменти, които предлагат. Те са над 50% от цялата рекламна инвестиция, а към това трябва да добавим и възможността все повече да рекламираме на мобилни устройства.  

Кои са компаниите, които рекламират най-активно в интернет? Кои са най-предпочитаните канали? Колко още може да расте дела на интернет рекламата и какъв ще бъде делът на мобилната реклама? 

Очаквайте видео с целия коментар.

Последни новини
Още от В развитие