В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как да насърчим дигиталната икономика в България

Петя Липева от Puzzle Coworking, Деница Симеонова, изп. директор на ABLE и Антон Ценов от Join the Players, В развитие, 28.03.2017

Деница Симеонова, изп. директор на ABLE и Антон Ценов от Join the Players. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Деница Симеонова, изп. директор на ABLE и Антон Ценов от Join the Players. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Дигиталната икономика в България не изостава от икономиката на Европа и останалия свят. Това коментира Петя Липева от Puzzle Coworking по време на Digital Hub Bulgaria Conference в интервю на Таня Харизанова за предаването "В развитие" с Делян Петришки. 

Как да бъде подобрена средата за дигиталния бизнес, коментира и изпълнителният директор на ABLE Деница Симеонова. "Имаме идеи и предстоящи проекти, свързани с подкрепата за дигиталното развитие на малки и средни бизнеси извън столицата", посочи тя.  По думите ѝ усилията трябва да общи - както на екосистемата, така и на образователните институции. 

Как да развиваме стартъп екосистема в България, коментира от своя страна и Антон Ценов от Join the Players. Близо 99% от стартъпите в световен мащаб фалират. По думите му въпросът обаче не е в оптимизирането на процента на фалити, а в оптимизирането на процеса, така че стартъпите, които се разрастват, да могат да го правят много по-бързо и лесно. "Трябва да оптимизираме растежа на тези компании", коментира Ценов. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие