В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как реагира на резултатите от изборите българският капиталов пазар

Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в Елана трейдинг, В развитие, 27.03.2017

Статуи пред борсата във Франкфурт. Снимка: Martin Leissl/Bloomberg Статуи пред борсата във Франкфурт. Снимка: Martin Leissl/Bloomberg

Реакцията на БФБ от изборите беше много слаба. Не липсваха сделки, разбира се – около 130 такива не е нищо особено, но не е и прекалено малко. Интересното е, че борсовият ден започна много скучно. Участниците бяха най-вече индивидуални инвеститори, като в последствие вече видяхме разпродажби, появиха се малко по-големи обеми при някои от ликвидните позиции. Пазарът като цяло приключи с много малко понижение, въпреки позитивния старт на деня.

Така обобщи реакцията на Българската фондова борса на изборните резултати от парламентарния вот вчера (26 март) главният инвестиционен консултант в „Елана трейдинг“ Цветослав Цачев. Предаването е „В развитие“, а водещ – Вероника Денизова.

„Предполагам, че инвеститорите не са изненадани (от изборния резултат – бел.ред.). Те едва ли очакваха да има някакви съществени сътресения, защото дори социологическите проучвания показаха, че ще бъде възможно сформиране на правителство“, допълни той.

„Най-важното нещо през последните няколко седмици беше това, че много често, поне в сравнение с предишни кампании, се говореше за капиталовия пазар в България, за неговото значение, за неговото развитие. Видяхме едни сравнително оптимистични коментари за мястото на борсата в икономиката и във финансовата сфера и от двете водещи политически партии. Вероятно това говори, че следващото правителство ще бъде малко по-активно в това отношение и това се възприема сравнително добре от участниците на капиталовия пазар“, каза още Цачев.

Целият разговор вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие