В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Финансовата грамотност по-близка и достъпна чрез дигитална игровизация

Зорница Николова във В развитие, 14.03.2017

Зорница Николова, оперативeн директор на LeadersPlay. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Зорница Николова, оперативeн директор на LeadersPlay. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Децата да учат играейки без да разбират, че полагат основите на много важни за тях умения, полезни за тяхното бъдеще. Това е целта на играта, посветена на финансовата грамотност LeadStreet, обясни оперативният директор на LeadersPlay Зорница Николова в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

Играта е предназначена за деца между 7 и 10 годишна възраст, но може да бъде и семейна, каза още гостенката. "В нея са заложени няколко важни урока, свързани не само с финансова грамотност, но и с умения за вземане на решения, определяне на ресурси, на време. Това са умения, които трябва да се развиват от най-ранна детска възраст, за да могат децата да са успешни и ефективни личности, когато пораснат".

Играта вече е достъпна чрез безплатно мобилно приложение, което от септември 2016 до сега вече има 10 000 сваляния, заяви Николова. 

Компанията стартира и кампания за финансиране на бордова игра, която разчита чрез крауд фъндинг платформата Indiegogo​ да набере 49 хил. долара. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие