В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Когато това да правиш отговорен бизнес се оценява

Ираван Хира, председател на Българския форум на бизнес лидерите, В развитие, 13.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Коментар за предстоящите награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите, които ще се проведат утре (14 март), даде в предаването В развитие с водещ Димитър Вучев председателят на организацията Ираван Хира.

„Тези награди се връчват вече 14 години, като започнахме през далечната 2003. Днес това, което може да наблюдаваме, е че почти петкратно са се увеличили и компаниите, и проектите, които кандидатстват. Това показва една добра тенденция в развитието на тези награди, a за тези години конкурсът се превърна в един от най-престижните в сферата“, обобщава Хира.

„През далечната 2003, компаниите, които кандидатстваха бяха предимно мултинационални, които имат традиции в корпоративната социална отговорност. Вече компаниите не са големи и мултинационални, напротив – сред тях има много български компании, имаме и големи, и малки такива, вече не говорим за утвърден бизнес. От миналата година също така имаме няколко проекта и от стартъп компании с по 4-5 служители“, каза гостът в студиото.

По какви критерии се отсяват компаниите? „На първо място – социалната отговорност и ангажираността не трябва да бъдат кампанийни. Искаме това да е дългосрочна програма, тенденция. На второ място гледаме дали има масово участие от страна на служителите и партньорите на компанията. На трето място трябва да има партньорство – партньорство с различни НПО-та, с общини и т.н.“, поясни той.

Целият разговор вижте тук:

 

Последни новини
Още от В развитие