В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Дигитализацията в помощ на финансово изключените

Ваня Манова, регионален мениджър на Mastercard за България и Македония, В развитие, 17.02.2017

Регионалният мениджър на Mastercard за България и Македония Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Регионалният мениджър на Mastercard за България и Македония Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Темата на финансовото включване е изключително важна и е сред въпросите с най-висок приоритет в дневния ред на Световната банка. Това заяви регионалният мениджър на Mastercard за България и Македония Ваня Манова в ефира на "В развитие" с Димитър Вучев

Манова ще бъде сред основните лектори на събитието Innovation explorer, на което Bloomberg TV Bulgaria е един от партньорите. Темата, на която тя ще говори е "Как дигитализацията помага на финансово изключените да придобият достъп до финансови услуги"

Mastercard  е преди всичко технологична компания, което развива и имплементира в партньорство с компании, бизнес и правителства решения, които предоставят достъп както до финансови, така и до други услуги, каза тя. В това си качество компанията има споразумение със Световната банка за осъществяване на възможност до 2020 над 200 млн. нови картодържатели и клиенти да придобият достъп до финансовата сфера, добави Манова. 

На първо място, главната полза от електронните разплащания е сигурността, каза регионалният мениджър на Mastercard за България и Македония. По думите ѝ те са по-защитени от парите в брой, дори и в случай на загуба на платежния инструмент, докато същото не може да се каже за кеша. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие