В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как се гради успешен личностен и корпоративен имидж

Людмила Великова във В развитие, 16.02.2017

Людмила Великова, управляващ партньор в Innomedia. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Людмила Великова, управляващ партньор в Innomedia. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За всяка компания и личност най-важното, когато иска да спечели доверието на аудиторията, е да извършва обществено полезни активности. Компанията трябва да е полезна на обществото, ако не с продуктите, които прави, то с активностите, които са свързани със социалната отговорност. Това каза Людмила Великова, управляващ партньор в Innomedia, за успешния ПР и какви са основните стъпки за един добър публичен имидж на личност или компания. Великова гостува в предаването "В развитие" на Bloomberg TB Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Илън Мъск е много положителен пример за успешен личностен имидж". 

Когато се гради публичен имидж на личност, той трябва да бъде комбинация между личния му живот и нещата, които прави за обществото, каза Великова. "Днес обществото се интересува от това какво се случва с този човек, когато той се прибере удома. И би било много полезно, когато нещата, които прави със семейството и приятелите си, се опитва да прехвърли в обществено значимите активности, които извършва".

"Тънка е границата която не бива да се нарушава. Тук идва ролята на ПР-а - да знае къде да спре при изнасянето на информация от личния живот на този човек в общественото пространство". 

Добрите новини се продават много трудно, подчерта гостенката. "Лошата новина винаги е водеща новина. Тогава започваме да мислим какъв е другият принцип, по който бихме могли да спечелим една медия. Как бихме привлекли вниманието й? Обикновено трябва да се случи нещо обществено полезно и социално значимо. Тогава вече медиите успяват да обърнат внимание на този казус, не просто като на бизнес казус, а като на нещо, което е важно за обществото. Но никак не е лесно да се продават добри новини. Очевидно аудиторията е жадна за лоши новини".

"Вече е закон, че представянето на една компания в социалните медии е част от цялостния й имидж".

Защо Илън Мъск е успешен пример за отличен личностен имидж? Как може една компания да изчисти неприятна случка от миналото си? С еднаква тежест ли е това, което се казва в телевизионния ефир и в социалните мрежи? 

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от В развитие