В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Влизането на кварталния бизнес в XXI век – мисия възможна

Запрян Ташев, основател на платформата Квартален Каталог, 10.02.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Как да успее малкият квартален бизнес да влезе в XXI век и бъде конкурентоспособен на големите вериги, използвайки новите технологии. Това коментира в предаването "В развитие" с водещ Димитър Вучев основателят на онлайн платформата Квартален Каталог Запрян Ташев.

„Квартален каталог прави връзката между кварталния бизнес и потребителите. За бизнеса това води до силно популяризиране и сравнителна конкурентоспособност. За потребителите това решава един много досаден проблем – да могат да намерят даден малък бизнес, който да не се намира на 1-2 пресечки от тях“, обобщава Ташев.

„На този етап каталогът е само в електронен вариант, защото хората все още са скептични, но във времето може да се появи и хартиен вариант“, представя плановете си младият предприемач. Пречка е скептицизмът в повечето представители на малкия бизнес. „На осем отказа получавам едно съгласие за участие. Най-вече младите хора осъзнават възможностите от една такава инициатива и разбират, че чрез интернет могат да постигнат желаните резултати“, разказва Ташев.

Платформата покрива 14 софийски квартала – от Бъкстон до Лозенец, като в нея влизат и кв. Яворов и кв. Изгрев. В момента в нея присъстват 100 фирми. „Има много салони за красота, магазини за плодове и зеленчуци, железарии“, пояснява гостът в студиото.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие