В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Какво е най-голямото очакване на всеки инвеститор

Йонуц Фаркaш, изпълнителен директор на Schneider Elecric за България, Албания, Македония и Косово

Йонуц Фаркaш, изпълнителен директор на Schneider Elecric за България, Албания, Македония и Косово. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Йонуц Фаркaш, изпълнителен директор на Schneider Elecric за България, Албания, Македония и Косово. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Schneider Elecric има значително присъствие на българския пазар. "Гордеем се с това, че имаме много служители в тази страна. От самото начало започнахме да градим устойчив бизнес тук, като включихме не само развитието на проекти за продажби, но и на производствени мощности. Прогнозираме, че 2017 ще бъде много добра година. Средата тук е стабилна, очакваме доброто развитие от последните години да продължи.“ Това заяви Йонуц Фаркаш, изпълнителен директор на най-големия френски инвеститор у нас Schneider electric, отговарящ за България, Албания, Македония и Косово, в интервю със Силвия Грозева по време на годишната среща на Френско-Българската търговска индустриална камара.

„Всеки чуждестранен инвеститор очаква стабилност за развитие на бизнеса си, много е просто. Преди средата беше доста стабилна, имаше прилив на чуждестранни инвестиции, развитие на структурата и не само това. Ако това продължи и направи бизнес средата по-ефективна, ще стане още по-добре“, каза изпълнителният директор на Schneider Elecric.

„Няма идеален отговор на въпроса какви са най-големите рискове. Годината е много предизвикателна. Забелязваме доста промени в геополитически аспект и вероятно някои инвестиции могат да бъдат забавени поради тези проблеми“, коментира още Фаркaш.

Гледайте цялото интервю във видеото.

 

Последни новини
Още от В развитие