В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Изненадващо понижение на бизнес доверието в Германия през януари

Пазарен коментар на Юън Потс, В развитие, 25.01.2017

Юън Потс от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Юън Потс от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Бизнес доверието в Германия неочаквано се е понижило през януари. Германският индекс на бизнес климата спада до 109,8 от 111 пункта през декември. Това каза Юън Потс от Bloomberg в Лондон в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

Световният MSCI индекс се търгува на най-високото си ниво от юни 2015 на фона на ръстовете, които се наблюдават на капиталовите пазари в световен мащаб след вчерашното рекордно ниво на затваряне на S&P 500.

Около три часа и половина след началото на търговския ден почти всички основни европейски пазари се търгуват с повишение и при по-големи от обикновеното обеми. Испанският индекс IBEX се покачи с 1,5% и е най-добре представящият се днес.  

Акциите на банка Santander се покачиха с над 3% тази сутрин. Причините за това възходящо движение са новините, че нетните приходи са се покачили до 1,6 млрд. евро през четвъртото тримесечие. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие