В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Какво завеща Росен Плевнелиев на Румен Радев

Д-р Румяна Коларова, секретар на Росен Плевнелиев, В развитие, 23.01.2017

Д-р Румяна Коларова, секретар на Росен Плевнелиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Д-р Румяна Коларова, секретар на Росен Плевнелиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Основният въпрос е какъв избор ще направи президентът Румен Радев при сформирането на служебно правителство - дали ще покани хора с политически опит, което има своята цена, или ще предприеме по-рискованият ход, а именно - да покани експерти. Това коментира секретарят на Росен Плевнелиев д-р Румяна Коларова в ефира на "В развитие" с Делян Петришки. 

Служебното правителство има основната задача не само да организира изборите, но в някаква степен да управлява кризата, която е предизвикала предсрочни избори, коментира още тя. "В случая обаче, не е ясно дали има управленска криза, защото тези предсрочни избори не са предизвикани от неефективност на кабинета, а от някакъв вид криза на легитимността, свързана с резултатите от едни президентски избори", подчерта д-р Коларова. 

Президентът винаги е избран с една платформа и той трябва последователно да я отстоява, каза още тя. "Ключът към успешното президентство е да имате не само екип, но да имате и комуникация с хора, които може да поканите във всеки един момент и да се консултирате с тях", допълни, секретарят на Росен Плевнелиев. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие