В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Могат ли български музиканти да покорят Лас Вегас

Мая и Пламен Ковачеви - дует Weil във В развитие, 16.01.2017

Мая и Пламен Ковачеви - дует Weil. Снимка Bloomberg TV Bulgaria Мая и Пламен Ковачеви - дует Weil. Снимка Bloomberg TV Bulgaria

Няма невъзможни неща. В този конкурс България не се разглеждаше като малка държава, а музиката и присъствието ни на сцената спечели. Това каза музикантката Мая Ковачева в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. Струнният дует Weil - Мая и Пламен Ковачеви спечели музикалният конкурс Most Famous Awards Show 2016 в Лас Вегас, а отличието "Най-добри инструменталисти" им дава и право да запишат авторско парче в известна музикална компания в САЩ, като очакванията са това да се случи през пролетта на 2017.

"Предстоят ни концерти в Англия, във Франция, а в България имаме  участия по корпоративни събития, работим и по зададени аранжименти, създаваме музика за спектакли", каза от своя страна музикантът Пламен Ковачев.  

По думите му избраният от дуета жанр е контемпорари - музика, която е с класически фюжън елементи - обогатена класика. "Това, което ние правим е нещо уникално. Успяхме да създадем ниша и това ни дава повече възможности за изява", каза още Ковачев.

За начина, по който музиката на дуото се възприема в България Мая Ковачева каза: 

"Вървим по неотъпкана пътека, но вярваме, че можем да постигнем много. На много местата в България, на които свирим, особено децата, не са виждали цигулка, но въпреки това успяваме да достигнем до голяма част от хората".

Тиражът на албума, издаден от дуета е в тираж от 11 хил., като най-големите почитатели музикантите са намерили в Русия и Япония, където са "големи маниаци и колекционери на музика", заявиха гостите. 

"Процесът на издаване на един музикален албум е толкова скъп, че е трудно дори да се визуализира, а възвращаемостта е около 1%". 

Помага ли дигитализацията или по-скоро пречи на музикантите и на музикалната индустрия? Как най-успешно се разпространява музика в България?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие