В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

За какво да внимават риск мениджърите през 2017

Доц. Жечо Каличин, председател на BRiMA, и Димитър Цонев, мениджър на българския клон на Адмирал Маркетс, В развитие, 04.01.2017

Доц. Жечо Каличин, председател на BRiMA. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Доц. Жечо Каличин, председател на BRiMA. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българските мениджъри трябва да обърнат особено внимание на изграждането на сценарии за възникването на нежелани събития, които могат да предизвикат големи щети в техния бизнес. Трябва да се набележат мерки за тяхното предотвратяване, които да са съобразени с конкретната дейност. Това обяви доц. Жечо Каличин, председател на Българската асоциация на риск мениджърите - BRiMA, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му опасностите пред риск мениджърите могат да бъдат разделени на няколко групи: икономически, екологични, геополитически, социални и техногенни. 

Каличин каза още, че BRiMa е поела инициатива за изграждането на център за обучение на кадри по риск мениджмънт, в който ще се обучават хора от Балканските страни и някои държави от Източна Европа. 

Едно от нещата, които трябва да се следят най-много от риск мениджърите, е валутният риск, подчерта Димитър Цонев, мениджър на българския клон на Адмирал Маркетс. По думите му много важна е добрата диверсификация. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие