В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ръстът на мобилната реклама в Югоизточна Европа надхвърля 100%

Георги Малчев, член на УС на IAB Bulgaria, В развитие, 30.12.2016

Георги Малчев, член на УС на IAB Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Малчев, член на УС на IAB Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Големият ръст в дигиталната индустрия се дължи на това, че все повече компании откриват инструменти, с които могат да постигат целите си. Ако през 2015 digital активно "ядеше" от други канали, в момента успява да взема допълнителни бюджети. Това коментира членът на УС на IAB Bulgaria Георги Малчев в предаването "В развитие" с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria. 

Мобилната реклама расте с изключително бързи темпове. За Югоизточна Европа ръстът е над 100%, посочи експертът, позовавайки се на проучване на IAB. 

"През 2015 около половината разход за дигитална реклама в България е бил във Facebook и google екосистемата, отбеляза още Малчев. 

Компаниите, за които работи дигиталният маркетинг, ще намерят тези канали и инструменти, които работят изключително много и това ще дърпа пазара. "Ще има все повече компании, които ще разбират как работи дигиталният маркетинг за тях, а конкуренцията е най-добрият стимул една компания да проучи даден инструмент и да започне да го ползва", прогнозира експертът. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие