В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Споделената икономика влиза в България на скорост

Тим Гюбел и Алекс Гашар, CarAmigo, В развитие, 26.12.2016

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Българите приеха скептично идеята за споделяне на автомобилите си, но статистиката показа, че много по-бързо се решиха да изпробват платформата в сравнение с потребителите в Белгия. Това каза съоснователят на платформата за споделяне на автомобили CarAmigo Тим Гюбел, в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

"Навлизането на CarAmigo в България стана много бързо, водено от любопитството. За много кратко време регистрираните автомобили са вече над 400, а регистрираните потребители – над 1200. Сега предизвикателството е да се раздвижи реалното потребление на услугата“, каза Гюбел.

По думите му по-голямата част от регистрираните в платформата българи са мъже (80%-90%). Повечето живеят в големите градове и са на възраст между 30-45 години.

При наемането на автомобила има ограничение за километрите, които можеш да изминеш за обявения наем, но допълнителни уговорки между наемателя и наемодателя са напълно възможни, обясни гостът. Той обясни, че за момента автомобилите могат да се движат само в границите на България, но в процес на договаряне със застрахователи е да могат да се пресичат и граници. В наема влиза застраховка „каско“, която е специално сключена на дневна база и надгражда съществуващата застраховка на автомобила, както и пътна помощ.

Държавите, в които оперира платформата в момента са Белгия, България и Португалия, каза от своя страна Алекс Гашар от CarAmigo, който се включи в разговора в директна връзка по skype. По думите му българският пазар представлява особен интерес за развитието на CarAmigo заради големия туристопоток, като заяви, че тази характеристика на пазара не съществува в Белгия, и очаква тя да се отрази позитивно на развитието на бизнеса.

Кои ще са следващите крачки в развитието на компанията? Към кои пазари са се насочили? Как се движат цените на наеманите автомобили в България в сравнение с останалите държави, на които предлага продуктите си платформата и как ще се развиват в бъдеще?

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие