В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как се представиха валутните пазари през 2016

Васил Стоянов, лектор в ActivTrades и водещ обученията в betaTrader, В развитие, 28.12.2016

Васил Стоянов, лектор в ActivTrades и водещ обученията в betaTrader. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Васил Стоянов, лектор в ActivTrades и водещ обученията в betaTrader. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Интервенцията на централните банки и тяхната парична политика оказа най-голямо влияние върху валутните пазари през 2016. Годината беше изключително интересна за всички трейдъри и валутната двойка щатски долар-йена направи много добро движение. Това обяви Васил Стоянов, лектор в ActivTrades и водещ обученията в betaTrader, в предаването "В развитие" с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му неочакваните събития, които се случват все по-често, имат голям ефект върху форекс пазара, но за щастие той е краткосрочен. "Политическите фактори също са непредвидими, те вече имат дългосрочен ефект, защото са с макрозначение", допълни експертът.

Той изрази очаквания поскъпването на долара да продължи през 2017. "Разминаването на паричните политики е основният макрофактор, който влияе върху движението при двойката евро-долар. Другите са дългът на Гърция, защото проблемът не е разрешен, и влизането на популистки партии във властта във водещи страни в еврозоната", посочи Стоянов. 

Според него, за да можем да търгуваме добре, са важни премереният риск и психологическата подготовка.

Кои са най-добре и най-зле представящите се валути през годината? 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие