В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Седмицата на БФБ премина под знака на спокойна търговия

Владимир Малчев, управител и инвестиционен консултант в Bull Trend Brokerage, В развитие, 23.12.2016

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Наблюдавахме спокойна седмица на БФБ, в която нямаше големи движения, но за сметка на това имаше обеми по някои позиции. Няколко емисии се отличиха с по-високи обороти, като начело по оборот беше “Химимпорт” АД, където се размениха акции за близо 10 млн. лева. Това коментира управителят и инвестиционен консултант в Bull Trend Brokerage Владимир Малчев в предаването "В развитие" с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria. 

Високите обороти на търговия последните няколко дни могат да се обяснят със счетоводните прехвърляния в края на годината като изключим 2 емисии - "Еврохолд България" АД и "Доверие - Обединен Холдинг" АД.

Малчев коментира и търговото предложение на Хювефарма ЕООД. „Очаквам още една компания да напусне борсата в близките няколко месеца“, каза той. 

2016 беше една добра година за БФБ, коментира още Малчев. Пазарът се очерта с повишение от порядъка на 25-30%, за което спомогнаха два фактора – добрите резултати от стрес тествете на банките и старта на борсово-търгувания фонд върху SOFIX, посочи още той. 

БФБ има потенциал за възстановяване на загубите от предходните години през 2017, коментира инвестиционният консултант, като изрази своите положителни очаквания за представянето на българския капиталов пазар през следващата година. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие