В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Предстои вълна от придобивания с участие на български компании?

Елена Маринова във В развитие, 08.12.2016

Елена Маринова, Мусала Софт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Елена Маринова, Мусала Софт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Мусала Софт придоби русенска компания с изключително интересен клиент - PerkinElmer, Inc една от най-големите биотехнологични компании в света. Това огласи за пръв път в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Елена Маринова от Мусала Софт в предаването „В развитие“ с водещ Димитър Вучев.

На въпроса дали да очакваме и други придобивания от страна на компанията, Маринова каза, че до момента компанията е „изключително внимателна, и в органичното си развитие, и в придобиванията“, но заяви, че очаква да станем свидетели на „бъдещи придобивания в рамките на България, защото има интерес“.

И в България ще има придобивания, и български компании ще придобиват. И ние от Мусала търсим различни начини за растеж, а и има интерес от външни компании, които се интересуват от закупуване на български фирми“.

Маринова заяви също, че има подобрение на комуникацията между университети и бизнес, „въпреки че за бизнеса тя никога не е достатъчна“.

“Следващата стъпка е да се влезе в училищата. Нямаме оправдание да бъдем на последно място, въпреки че тестът PISA не е съобразен с българската образователна система“.

Ще станем ли свидетели на промяна на стартъп пейзажа в България? Има ли образователна система в света, която да се променя със същата скорост, с която се развива светът? Академично или приложно знание е нужно на бизнеса? Какъв е актуалният обем и принос към БВП на аутсорсинг и IT индустриите?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие