В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Промяна в подоходното може да доведе и до промяна в корпоративното данъчно облагане

Адв. Николай Иванчев във В развитие, 07.12.2016

Адв. Николай Иванчев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Адв. Николай Иванчев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С промяна в подоходно облагане може да се стигне и до промяна в корпоративното данъчно облагане. Няма нужда от променя на една система, която работи и е доказала, че по време на криза е имала благотворно развитие. Това коментира адвокатът Николай Иванчев в предаването "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му войната в данъчната сфера ще започне да се води и на официално ниво. Според него все повече държави ще заявят, че искат намаление на данъците, за да оставят по-голяма част от парите във фирмите и населението, които от своя страна да могат да инвестират и сами да генерират БВП.

С въвеждането на плоския данък няма бюджетна година, в която да няма излишък по отношение на събираемостта на данъците, отбеляза още той. 

Фактът, че държавата разпределя при минимална възможна данъчна тежест от 10% и успява да реализира излишъци, означава, че няма необходимост от повишаване на данъците. „Време е да се помисли дори за премахване на определени данъци– намаляване на данъка за едноличните търговци от 15% до 10% и премахване на данък дивидент от 5%“, смята адв. Иванчев. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие