В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Форматът на еврозоната предполага икономически проблеми в някои страни

Христос Кацанис, финансов консултант, в предаването В развитие, 07.12.2016

Банкерът Христос Кацанис. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Банкерът Христос Кацанис. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Още преди години, когато Гърция влизаше в еврозоната, професори предупреждаваха, че блокът не е това, което трябва да бъде, за да реши проблемите на икономиките. Имаме една валута без държава. Експерти твърдяха, че ще се стигне до момент, когато някои държави ще имат безработица от 25%. Страни като Испания, Гърция, Италия и Португалия са с по-особени характеристики. Това коментира финансовият консултант Христос Кацанис в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.

"За да останеш в еврозоната, трябва да се съобразиш с по-силните партньори и основно с Германия. Какво ще стане после, не зависи само от Гърция, но и от Италия, Франция. Brexit също може да окаже голямо влияние върху съдбата на ЕС", каза още Кацанис. 

Според него българският банков сектор е в много добро състояние и ако икономиката се представя успешно, няма да има проблеми. В тази връзка Кацанис посочи, че малките и средни предприятия са носители на нови идеи и банките трябва да създават специализирани фондове, които да подкрепят бизнес инкубатори и да покажат доверие в младите хора. 

Финансовият консултант посочи, че днес банките са много по-малко, отколкото преди 10 години и се очакват още сливания заради развитията извън страната.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие