В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ботовете са глобална тенденция в комуникациите

Даниела Иванова във В развитие, 23.11.2016

Даниела Иванова, мениджър Партньорства за Централна и Източна Европа за Viber. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Даниела Иванова, мениджър Партньорства за Централна и Източна Европа за Viber. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българският пазар е един от най-активните пазари за Viber. Това каза Даниела Иванова, мениджър Партньорства на Viber за Централна и Източна Европа, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria в водещ Вероника Денизова. "Българинът обича да комуникира, да споделя информация и най-често споделя позитивни емоции. Там той се чувства вкъщи. Броят на потребителите расте и тази активност е подхранена от прекрасната екосистема от партньори.  Vibеr има много локален подход и към момента е най-българското приложение за комуникация, което предлага само локално съдържание". 

"2,8 млн. са потребителите в България, като постоянно броят им расте. В Централна и Източна Европа Viber има 33 млн. потребителя, които в рамките на година увеличaват броя си с 1 милион на месец."

Днес, 23.11.2016, Viber пусна нови инструменти, които предлага в целия свят, за всички свои потребители и бизнеси, каза още Иванова. "Това са нашите публични акаунти – много бърз и лесен начин за свързване на бизнеса с потребителите чрез ботове или инбокс, като преживяването е изцяло адаптирано за българския пазар". ​

"Ботовете са една глобална тенденция в момента. Те се развиват и придобиват различни лица в различната комуникация, като целта е да прераснат в изкуствен интелект. В момента целта им е по-проста - да отговарят на простички запитвания, които да съкратят времето за търсене на информация".

Съхранява ли информация за чатовете и потребителите на сървърите си Viber? Каква е киберзащитата на потребителите? Предлага ли се опция за пълно изтриване на чатовете и в двата акаунта? Ще стане ли Vibеr платена услуга? Какъв е бизнесмоделът на компанията?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие