В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Бъдещето на видео споделянето и традиционните медии

Крейг Форест, продуцент и режисьор, В развитие, 18.11.2016

Крейг Форест, продуцент и режисьор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Крейг Форест, продуцент и режисьор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В миналото съдържанието се изготвяше от професионалисти и след това се предаваше на потребителя. Сега потребителят създава съдържанието и го качва в платформите на професионалистите. Това обръщане на посоката се случва за първи път в историята на телевизията от последните 60-70 години, коментира продуцентът и режисьор Крейг Форест в интервю на Яна Строй в ефира на „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му идеята, историята, аудиторията, клиентите – това са първите стъпки, за които трябва да мисли една компания, започвайки промотирането на бизнеса си. Форест отбеляза, че от ключово значение е показването на завършено видео, преди да бъде пуснато в социалните платформи, на хора, които никога не са го виждали. „Това правят корпорациите постоянно – тестват го, показват го на малка публика, правят промените и след това го качват някъде“, каза той.

"Начинът, по който ще се променят нещата след 2-3 години, ще се определя от факта, че навсякъде ще има само дигитални канали, които ще бъдат гледани особено сред младите хора", заяви още продуцентът. Традиционната телевизия ще бъде още разделена на по-малки парчета. „За да намерите своя клиент или зрител, трябва да гледате към десетки различни платформи“, отбеляза той.

Компаниите трябва да инвестират средства в мобилните устройства, тъй като потребителите пренасят телефона си навсякъде. "Това е като да разнасяте малък телевизор в джоба си", отбеляза Форест. "Това е мястото, от което се произвежда развлечението, информацията и връзката", каза той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие