В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Бюджет 2017 трябва да остане в сегашния си вид

Финансистът Борис Петров, В развитие, 17.11.2016

Финансистът Борис Петров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Финансистът Борис Петров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Не бива да се правят амбициозни промени в бюджета за следващата година, особено по отношение на преструктуриране на приходната част, защото първо, те не са възможни в толкова кратки срокове и второ, партиите, които ги предлагат, нямат мандат за реализирането им. Това каза финансистът Борис Петров в ефира на "В развитие" с водещ Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него в момента страната има нужда от преходен бюджет, който да послужи до получаването на ясен мандат на новото правителство.

"Дори с риск да бъдат подценени приходите, бюджетът трябва да се приеме такъв, какъвто е. Разходната част трябва да остане консервативна, каквато е в момента, защото 4-5 месеца ще се изпълнява от правителства, които нямат мандат да правят някакви съществени политики", посочи финансистът. 

Той коментира и предложението на БСП за връщане на прогресивното подоходно облагане, като заяви, че не решава нито приходен, нито разходен проблем, а по-скоро е "политическа закачка, с която определени партии целят да популяризират дейността си". 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие