В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Без подкрепата на Фед политиките на Тръмп няма да бъдат успешни

Димитър Цонев, Admiral Markets, В развитие, 11.11.2016

Димитър Цонев, Admiral Markets. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Цонев, Admiral Markets. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Когато Тръмп бе избран за президент, от гледна точка на спекулантите това бе много добра новина, но на тези, които инвестират на дългосрочна основа ще им е нужно малко по-дълго време, за да се види какъв ще е дългосрочният тренд. Това каза Димитър Цонев от Admiral Markets в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. "Посланието на Тръмп бе, че иска да възобнови инфраструктрата в САЩ, да има нови летища, пътища, но това е още само една идея, спекулация, която търговците използват".

"Докато имаме ниски лихви, парите ще търсят някаква доходност. Докато имаме нулеви проценти, докато централните банки по света останат с твърде ниски лихви, ще ги има тези спекулативни средства, спекулативни пари, които се наливат от едно място на друго и ще е много трудно да се предвиди къде точно ще отидат. Ще има много непредвидими неща, които няма да водят до никаква логика и икономическо обоснование. Тези пари се движат, за да направят пари някакви хора". 

Волатилността беше твърде ниска за определен период и от тук нататък смятам, че тя ще продължава да се покачва, категоричен бе анализаторът. "Това е един признак, че пазарите бяха заспали за доста дълго време и инвеститорите, които гледат по-дългосрочно на нещата, смятам, че ще се уплашат в един момент". 

"Тръмп не е глупав и знае, че трябва да има силна монетарна политика. Ако няма подкрепата на Фед, неговите политики няма да бъдат успешни". 

Означава ли Тръм силен долар? Рано ли е да се правят залози кои от секторите в икономиката ще дръпнат от президентството на Тръмп и кои ще изостанат? Защо страхът на пазарите се обърна в еуфория?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие