В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Колко силни са социалните медии във влиянието си върху изборите

Основателят на Crowd Sense Technologies Радослав Райков в предаването В развитие, 08.11.2016

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Интернет има огромно и признато влияние върху политическите процеси в световен мащаб. Това обяви основателят на Crowd Sense Technologies Радослав Райков в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му политиците у нас все още не са усетили силата на социалните мрежи и интернет пространството. "При определяне на бюджетите за политическите кампании водещи са всички други пера, но не интернет активността като цяло, което има остър негативен ефект", посочи той, допълвайки, че за да има успех присъствието в онлайн пространството, то трябва да натрупа история. Според него това може да се случи чрез по-активно ангажиране около определени каузи и заемането на конкретни позиции не само във връзка с макроикономически политики, но и регионални теми и микрополитики.

Райков направи паралел със САЩ, където по думите му не само че парите за онлайн дейност често надвишават тези за отразяване в класическите медии, но в екипите на всеки кандидат за президент има хора, които се занимават само с анализ на данните, постъпващи като обратна връзка чрез ползването на интернет инструменти.

Експертът каза също, че Тръмп и Клинтън са пример за противоположни стратегии при онлайн постовете. 

"Тръмп разполага със своя туитър акаунт, който е основното му оръжие, разработвано години наред. Той сам пише публикациите си, докато за разлика от него Хилари Клинтън разполага с екип от специалисти и много от посланията й не излизат от нейната уста", обясни Райков. 

Какво представлява и какви са целите зад проекта Crowd Sense Technologies, който ще излезе на пазара до два месеца?

Вижте целия разговор:

 

 

Последни новини
Още от В развитие