В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Мажоритарен вот - пик на търсенията на термина в Google от България

Бойчо Попов, Investor.bg, във В развитие, 07.11.2016

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Какво означава терминът „мажоритарни избори“ – това е въпросът, на който най-често са търсили отговор българите в Google след края на изборния ден. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

Въпреки че още на 12 май стана ясно, че ще има референдум, а в кроя на юли се знаеше какви ще са въпросите, българинът е търсил информация за значението на термините в референдума едва след края на изборния ден, каза още Попов.

Това поведение обаче далеч не е прецедент, защото и при референдума за Brexit, британците са питали след края на изборния ден „какво представлява ЕС“ и „как да вземем европейски паспорт“, обясни Попов.

„Най-много запитвания има логично в трите най-големи града – София, Пловдив и Варна, като най-много са от Пловдив“.

Кои са часовете през изборния ден, в които своеобразен пик е достигнало търсенето на обяснение на термина „мажоритарни избори“? Как се е движело търсенето на информация за другите два термина, включени в допитването на референдума в неделя – „партийни субсидии“ и „задължително гласуване“?

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от В развитие