В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

София може да стане център на Балканите за иновации и технологии

Иван Димитров, експерт по дигитален бизнес, и Методи Терзиев, оперативен директор на Betahaus, в предаването В развитие, 03.11.2016

Посетители на TechCrunch Disrupt London 2015 Hackathon работят на лаптопи на Apple. Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg Посетители на TechCrunch Disrupt London 2015 Hackathon работят на лаптопи на Apple. Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

България има огромен потенциал да се превърне в център на Балканите за иновации и технологии. Има много дигитални компании, които разработват технологии, за които не сме и подозирали. Това заяви експертът по дигитален бизнес Иван Димитров в интервю за Таня Харизанова в ефира на "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Заедно с оперативния директор на Betahaus Методи Терзиев той говори за резултатите от първото проучване на EDITogether на малките и средните дигитални бизнеси в България. Според Терзиев макар МСП да допринасят за над 90% от БВП, много голяма част от тях все още не са наистина дигитални. 

Двамата коментираха и данните, че близо 80% от компаниите виждат в стартъпите заплаха днес и за в бъдеще. Според Димитров този страх е обоснован и идва от иновативните бизнес модели на стартиращите компании. 

"Ако в днешно време една компания не може да се променя бързо и да иновира, то няма начин тя да оцелее в дългосрочен план", каза на свой ред Методиев. Той обаче допълни, че над 90% от стартъпите се провалят и само малка част от тях успяват да променят света и начина, по който хората живеят.  

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие