В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Новата позиция на Георгиева е по-престижна от еврокомисар

Доц. Емил Хърсев, финансист, В развитие, 28.10.2016

Кристалина Георгиева по време на работата ѝ в Световната банка Снимка: Daniel Acker/Bloomberg Кристалина Георгиева по време на работата ѝ в Световната банка Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Назначаването на Кристалина Георгиева за главен изпълнителен директор на Световната банка е едно много голямо признание за България. Това заяви доц. Емил Хърсев в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова. Това означава, че българин, който е работил в Световната банка получава за шанс да я оглави, допълни доц. Хърсев. 

Доц. Хърсев е и член на журито на конкурса "Най-добра българска фирма на годината". Мисията на конкурса е да фокусира общественото внимание върху примерите за устойчив бизнес, да поощри силните бизнес идеи и добрите бизнес практики. 

За съжаление лицата на българската икономика, които растат, развиват се и създават работни места не са особено популярни и този конкурс цели да ги открои, каза доц. Хърсев. Досегашните носители на титлата "Най-добра фирма на годината" показват едно устойчиво развитие до ден днешен, допълни той. 

 

Последни новини
Още от В развитие