В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ревизия на приватизационните сделки на прехода е добра, но трудно осъществима идея

Доц. Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ, В развитие, 26.10.2016

Доц. Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Доц. Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Концентрацията върху единични сделки може да има политически, но не и някакъв финансов ефект. Това каза ректорът на ВУЗФ доц. Григорий Вазов в предаването „В развитие“ с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria по повод възложената от премиера Бойко Борисов ревизия на всички приватизационни сделки на прехода.

По думите му идеята е добра, но е трудно осъществима като капацитет и фактология. „Много трудно се доказва нещо, което е станало преди 10-15-20 години", каза той. „Единственото, на което може да се разчита са архиви и оперативна информация от съответните служби“, обясни той.

Във външно-политически аспект ефектът от проверката ще бъде много силен и с висок имидж за правителството, коментира доц. Вазов по повод сигнала, който изпраща искането на премиера за проверка на всички приватизационни сделки на прехода. „Ще бъдат посочени лицата, но няма да бъдат доказани“, смята той.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие