В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

МОНБАТ подготвя нов продукт

Пламен Бобоков във В развитие, 12.10.2016

Пламен Бобоков, председател на СД на Приста Ойл Груп. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Пламен Бобоков, председател на СД на Приста Ойл Груп. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Основните акционери в МОНБАТ АД сме се замислили за продукт, който ще бъде изключително атрактивен и интересен, което ще бъде последен технологичен писък, патентовано и доказано и ще го внедряваме в производството. Това каза председателят на СД на Приста Ойл Груп Пламен Бобоков в интервю на Вероника Денизова пряко от The Next Big Thing за предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

„Още не сме взели окончателно решение, но това предстои“, каза Бобоков в отговор на въпроса какво е следващото голямо събитие в управляваната от него компания.

Очакванията за 2016 година, относно МОНБАТ изцяло се оправдават и даже може би ще надхвърлят очакванията. Относно Приста Ойл за съжаление не се оправдават. Фактът, че работим на такива пазари с цел по-висока печалба е и една от причините много от нещата да стават, но много бавно. Всичко, което сме планирали, ще стане, но вероятно през 2017.

„Мога да коментирам само EBIT на консолидираната печалба – може би около 30 млн. евро, което е около 10% ръст спрямо миналата година“.

"Заплахите и възможностите за бизнеса са две страни на една и съща монета“, каза още Бобоков.

„Ако говорим за политически рискове, ние не се страхуваме от тях, защото работим еднакво добре с всички държави, които се коментираха на форума. Не мисля че има нещо, което е заплаха за нашия бизнес, включително и широко прокламираните електрически автомобили“.

Кои са двата основни проблема в бизнеса с електромобилите – единият екологичен, а другият, свързан с процеса на захранване с енергия? Как България може да се използва река Дунав за мащабно производство на зелена енергия?

Вижте целия коментар:

 Вижте снимки от конференцията и видеата с лекторите.

Последни новини
Още от В развитие