В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Колко рискува Google с новите телефони Pixel?

Главният редактор на mobilebulgaria.com Момчил Карабулев в предаването В развитие, 06.10.2016

Момчил Карабулев и Вероника Денизова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Момчил Карабулев и Вероника Денизова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Създаването на новите телефони от Google е рисков ход, но очевидно компанията се опитва да следва опита на Apple да управлява всеки един компонент от производството на дадено устройство. Тя вече събра смелост да го направи, след като 6 години експериментираше със серията Nexus. Сега Google влиза в директна конкуренция с Apple. Това коментира главният редактор на mobilebulgaria.com Момчил Карабулев в предаването "В развитие" с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него новият телефон няма някакво особено предимство освен асистента за изкуствен интелект, който компанията е вградила директно в устройството. Проблемът обаче е, че той може да бъде използван само в няколко страни. 

По думите на Карабулев Google се включва в доста труден момент, тъй като според множество анализатори пазарът на смартфони е достигнал своя пик. "Очевидно компанията има достатъчно пари да си позволи това, ще видим колко ще продължи този експеримент", допълни той.

Редакторът коментира и виртуалната и добавената реалности, като заяви, че добавената представлява по-голям интерес за потребителите.  "Тя позволява интегрирането на виртуални обекти в света около нас. Идеята е, че не се откъсваш напълно, а участваш в света и може да се движиш по този начин", обясни той.

Какво е интересното и около останалите нови продукти на Google?

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие