В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Акциите на Deutsche Bank поведоха загубите на европейските пазари

Пазарен коментар на Юън Потс, В развитие, 16.09.2016

Юън Потс от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Юън Потс от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Изглежда, че седмицата в Европа ще завърши с негативни настроения, като всички основни пазари са на червено. STOXX 600 се е насочил към първия си поредeн седмичен спад от юни насам. Това коментира Юън Потс от Bloomberg в Лондон в ефира на "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.  

Всички следят европейския банков сектор тази сутрин. Акциите на Deutsche Bank се сринаха, след като срещу нея беше заведено дело за 14 млн. долара от щатското министерство на правосъдието. Искът е за разследване на продажбата на обезпечени с ипотека активи, но от банката казаха, че нямат намерение да плащат подобни суми за граждански дела. Акциите на Deutsche Bank спаднаха с почти 8% тази сутрин и са най-зле представящите се в Европа.

Производителите на автомобили и технологичните компании са близо до дъното. Жилищните акции и акциите на телекомите се търгуват най-добре тази сутрин. 

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие