В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европейските пазари на зелена територия

Пазарен коментар на Юън Потс от Bloomberg в Лондон, 30.08.2016

Юън Потс от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Юън Потс от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Всички основни европейски пазари са на зелена територия. Италианският индекс FTSE MIB е с най-голямо покачване – от 1,4%, а германският DAX се повишава с почти 1 %. Това коментира за Bloomberg TV Bulgaria Юън Потс от Bloomberg в Лондон

18 от 19 индустриални групи се покачват, с изключение на миннодобивните компании, чиито акции отбелязват спад от над 2%. Те следват спада при цените на металите днес.

Доларът се покачва за пети ден спрямо йената, което е най-продължителният период на поскъпване от март. По-силният долар и по-слабото евро в Европа подкрепят износа.

Европейската комисия обяви, че Apple Inc. ще трябва да плати 13 милиарда евро данъци плюс лихви, тъй като Ирландия е предоставила на производителя на iPhone незаконна помощ чрез изгодна сделка в замяна на създаването на работни места. От Apple отхвърлиха обвиненията за преференциално отношение от ирландските власти. 

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие