В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Румъния няма нужния капацитет за ядрените оръжия от Инджирлик

Паул Иван във В развитие, 18.08.2016

Паул Иван, старши анализатор на Центъра за европейска политика, Брюксел. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Паул Иван, старши анализатор на Центъра за европейска политика, Брюксел. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Трудно е да се каже дали това е информация или дезинформация, каза Паул Иван, старши анализатор на Центъра за европейска политика, Брюксел, по повод вероятността ядрената техника от Турция да бъде преместена в Румъния. В интервю на Делян Петришки в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria той каза:

„Не казвам, че не може да се случи, а че не се случва в момента. Такова важно преместване не може да се случи за един ден. Необходими са месеци на сложни преговори“. „Румъния няма и необходимия капацитет, за да побере толкова ядрени оръжия.“

Едно такова действие може да бъде проблем за взаимоотношенията между САЩ и Турция, а също и с Русия, каза още Иван.

„Тази информация излезе много внезапно и румънските власти бяха много ясни, че няма никакъв план за такова преместване. Те нарекоха тази информация "спекулация“.

По думите на експерта САЩ се опитват „да оправят взаимоотношенията си с Турция“ и преместването на оръжия от тази страна ще бъде против американската политика в момента.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие