В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Води се борба между различни лобита в управляващата коалиция

Велизар Енчев, независим депутат, в предаването В развитие, 22.07.2016

Велизар Енчев, независим депутат. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Велизар Енчев, независим депутат. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Конституционният съд няма срок за произнасяне. Дори да излезе с решение, което вероятно ще бъде обявено в началото на септември, единственият кандидат за поста председател на КФН Карина Караиванова ще бъде избран. Това каза независимият депутат Велизар Енчев в предаването „В развитие“ с Велко Каменов по Bloomberg TV Bulgaria.

Води се борба между различни лобита в управляващата коалиция, смята още той. 

По думите му писмото на ЕК до премиера и КФН ускори и постави управляващите в патова ситуация. Ако КС реши, процедурата бъде стартирана отново. Въпреки това независимият депутат изрази съмнение, че това може да случи предвид състава на КС. От една година съществува силен превес на представители на дясното мнозинство и ГЕРБ, допълни той. При един единствен кандидат не може да се направи правилен избор. В този ред на мисли независимият депутат очаква песимистичните му прогнози да не се оправдаят, посочвайки, че КС вероятно ще се позове на направените нарушения, макар и с голямо закъснение.

Велизар Енчев коментира още работата на КФН. Според него най-силната оценка е случилото се с КТБ. КФН има важна роля за осигуряването на финансов надзор на капиталовата система в страната и не е без значение кой е начело на институцията. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие