В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Продължава подобрението на имотния пазар у нас

Коментар на Вероника Денизова, 18.07.2016

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Жилищният пазар в големите градове продължава да върви стремглаво нагоре, воден от най-големите градове в страната – София, Пловдив, Варна и Бургас. София и Пловдив изпреварват по повишение на броя на сделките и на ипотеките за имотни сделки своите черноморски конкуренти. Наблюдава се увеличена активност от страна на купувачите. Това заяви пазарният анализатор и водещ на предаването "В развитие" Вероника Денизова в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Извън тези 4 града в останалите областни центрове не се наблюдава толкова сериозен ръст при сделките с имоти – средно той е 6%", каза Денизова. По думите ѝ по-голям ръст отчитат Плевен, Стара Загора, Русе и донякъде Пазарджик, което се обяснява с близостта му до Пловдив.  

Вероника Денизова коментира и силните данни за пазара на бизнес имоти в Европа. "Общият обем на вложенията в сектора е значително повишен и достига 54 млрд. евро за периода април-юни. Това е с 2,5% повече спрямо първите три месеца на годината и е с цели 30% повече спрямо същия период на миналата година".

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие