В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Разделение между акционерите на Volkswagen

Пазарен коментар на Юън Потс, 23.06.2016

Заводът на Volkswagen AG във Волфсбург, Германия. 22/4/2016.  Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg Заводът на Volkswagen AG във Волфсбург, Германия. 22/4/2016. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Европейските акции се покачват за пети пореден ден. Всички 19 индустриални групи в индекса Stoxx 600 се търгуват с повишение. Миннодобивните компании, банките и компаниите за пътувания и развлечения водят възходящия тренд до момента. Това каза Юън Потс от Bloomberg в Лондон в предаването „В развитие“ с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

Акциите на Tesco, най-големият супермаркет във Великобритания, се покачиха с 1,8%, след като записаха второ поредно тримесечие на растеж на печалбите. Това се случва за първи път от 5 години. Наблюдава се разделение между акционерите на Volkswagen. Провинция Долна Саксония, която е вторият по големина акционер на компанията, не даде подкрепата си за двама директори, които са разследвани за ролята си в скандала с тестовете на емисии. Акциите на Volkswagen се покачиха с 2% тази сутрин в унисон с тренда на пазара. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие