В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Вучич е много далеч от триумфа

Любчо Нешков, БГНЕС във В развитие, 25.04.2016

Любо Нешков, БГНЕС. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Любо Нешков, БГНЕС. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Не можем да говорим за никаква грандиозна, историческа победа на Вучич. Той ще има 37 депутата по-малко в сравнение с предишния парламент и бих казал, че е много далеч от триумфа, който демонстрира тази нощ в щаба си в Белград. Това каза Любчо Нешков, собственик на БГНЕС, за изборите в Сърбия в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria. "Второ, тези избори бяха абсолютно ненужни. Нямаше нито парламентарна, нито правителствена, нито коалиционна криза, нито икономически срив, за да бъдат предизвикани предсрочни избори. Причината за изборите са предстоящите мерки, които трябва да бъдат взети от Вучич, които са много далеч от неговите предизборни обещания за "светло бъдеще". 

"Предстоят тежки и истински реформи, ако искат да продължат преговорите за членство в ЕС, но може би така Вучич ще си изкупи грешките и престъпленията от миналото". 

Сърбия не може да бъде сравнявана с България по нито един показател - нито вътрешен, нито външнополитически, нито регионален. Това е страна, която все още не се е разделила със своето минало, каза още специалистът.

"Дори и симпатизантите на Вучич признават, че Сърбия в момента живее в много по-лоши медийни условия, отколкото по времето на Милошевич. Хората от опозицията казват, че страната живее в медиен мрак и тотален контрол".

Вижте целия коментар:

Последни новини
Още от В развитие