В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Бразилските пазари чакат с нетърпение Русеф да падне

В развитие, 22.04.2016

Джулия Лейчи, Bloomberg, Сао Пауло. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Джулия Лейчи, Bloomberg, Сао Пауло. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарите в Бразилия се покачват с надеждата, че Дилма Русеф ще бъде отстранена. Това каза Джулия Лейчи от Bloomberg, Сао Пауло в своя коментар в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Пазарите от доста време не харесват Русеф и можем да видим много сходства със ситуацията при изборите през 2014. Тя имаше много интервенционална политика през първия си мандат. Регулираше цените на енергоносителите, печалбите на монополистите. 

Стигаме до момента, в който инвеститорите започват да мислят за това какво следва, каза още Лейчи. "Бразилия е в голяма политическа криза и сериозна рецесия. За да продължат пазарите да се покачват, инвеститорите искат да видят как ще изглежда новото правителство и до колко ще е способно да изкара Бразилия от икономическата криза".

"Опозицията се опитва да отстрани Дилма Русеф на базата на фискалните маневри, които тя е извършила. Тя е променяла бюджета и е харчила, без одобрението на Конгреса, за да замаскира дупки в бюджета. Защитниците й твърдят, че така са правили всички президенти през последните 30 години. Те правят протести и настояват, че това е преврат. Това би могло да ескалира и да направи държавата по-нестабилна".

Чуйте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие