В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Елена Кирилова за мобилния конгрес в Барселона

В развитие, 26.02.2016

Елена Кирилова, Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Елена Кирилова, Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Mobile World Congress в Барселона събра всички големи имена в индустрията. Един от най-важните гости беше основателят на Facebook Марк Зукърбърг. Той направи няколко изявления в рамките на Конгреса, като може би най-важното беше неговото послание към телекомите, а именно, че услуги като WhatsApp и Messenger не са техен враг, а съюзник. Това коментира технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Тя припомни също така, че основният трафик на данни през мобилни устройства за миналата година скочи със 73%, а прогнозите са за достигането на огромен ръст.

Кирилова посочи още, че според Зукърбърг тези приложения не трябва да бъдат регулирани по начина, по който са регулирани телекомите в момента, тъй като не работят с подобна на тях инфраструктура.

На форума в Барселона Samsung представи двата си нови смартфона от серията Galaxy S7. Двете устройства работят с виртуална реалност. В рамките на Конгрес Samsung обяви, че камерата на новите смарфони работи с очила за виртуална реалност, които предлагат 360-градусова картина. Компанията се опитва да отличи тези нови смартфони от останалите продукти на пазара, коментира още Кирилова.  

Вижте някои продукти от WMC Барселона 2016.

 

Последни новини
Още от В развитие