UpDate

Събота и неделя в 19.30 часа

Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Рецептата за успех на младите предприемачи

Симона Харизанова и Ованес Ованесян, съоснователи на Weemss, UpDate, 12.11.2017

Много стартъпи в България и по света влагат голяма част от усилията и времето си в това да споделят идеите си на срещи за стартъпи, вместо да запретнат ръкави и да работят сериозно.

Това коментира в ефира на технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Симона Харизанова, съосновател на Weemss. Събеседник е предаването бе и другият съосновател на компанията Ованес Ованесян.

По думите на Харизанова една от най-големите грешки на тепърва прохождащите предприемачи е, че губят време в търсене на вдъхновение и в неща, които не им носят толкова големи бизнес ползи, вместо да работят усилено за осъществяването на идеите си.

Точно обратният подход използват тя и партньорът й. Всъщност Weemss е единна платформа за продажба на билети, регистрации и управление на събития, конкурси и награди, която днес има екип, работещ от различни точки на света.

Платформата позволява на организаторите на събития да създават, промотират, продават и управляват събития в повече от 200 държави по целия свят. Това се случва и благодарение на факта, че софтуерът поддържа над 40 езика и над 160 валути.

Отвъд усилената работа стои и сериозна инвестиция, която Симона и Ованес са направили сами. До момента те не са търсили външни инвеститори, тъй като са използвали капитал, събран от друг техен бизнес проект.

За Ованес голяма част от стартъпите у нас влагат времето си не в това да търсят начини да изкарват пари, а в това да пичват идеите си пред инвеститори.

“Съответно тези пари свършват, бизнесът не изкарва пари и е дотам”, категоричен е той. “Много е важно да не се търси някаква велика иновативност, както правят повечето стартъпи, а да започнат с нещо простичко”. По думите му е по-добре да се инвестира в подобряването на вече създаден продукт, отколкото в търсенето на голяма иновация, която тепърва да пробива на пазара.

Последни новини
Още от UpDate