Lucid ще се конкурира с Tesla с нов луксозен електормобил

Питър Роулинсън, технологичен директор на Lucid Motors

Електромобилът на Lucid Motors по време на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк през 2017. Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg Електромобилът на Lucid Motors по време на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк през 2017. Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg

Питър Роулинсън от Lucid Motors коментира плановете на компанията за пускането на нейния първи електрически автомобил в продажба. Роулинсън разговаря с Емили Чанг в "Bloomberg Technology". 

Технологичният директор на Lucid Motors каза, че производството на автомобилите ще започне в "Каса Гранде" Аризона в края на 2020, като количеството на произведените автомобили постепенно ще се увеличи в периода между 2021 до 2022. Увеличаването на продукцията ще бъде само до 50 000 електромобила на година за около 2 или 3 години.

Роулинсън каза още, че Модел 3 на Tesla не е автомобилът, който може да се конкурира с автомобилът, който Lucid ще пусне, тъй като е от по-нисък клас. Това е и причината цената на Lucid да е по-висока. От компанията планират първоначалната цена да достигне $100 000. 

"Нашият автомобил оперира в друг пазара сектор. Това е наистина луксозен автомобил. Така че трябва да ни сравнявате с луксозните автомобили Мерцедес-Бенц S-класа, а не с автомобили клас С."

Други конкуренти на Lucid са моделите S-класа, като Model S на Tesla. Въпреки това той каза, че техният автомобил се различаваме от автомобилите на Tesla, тъй като е "изцяло луксозен бранд".

"Ако погледнете Тесла, автомобилите им са високотехнологични, имат добри двигатели, но и много нарушения, както и висока цена. Само трябва да влезете в автомобил на Tesla, за да разберете, че това не е луксозна кола. Тя е първокласна, но не луксозна."

Цялото интервю ще намерите във видеото. 

 

Последни новини
Още от Акценти